Blog

Alternatív megoldások a tej- és tejtermékhelyettesítők kínálataiban

2021.03.10 13:48

Növényi tejek

 

Egyre többen keresnek alternatív megoldásokat a tej és tejtermék fogyasztásra, különböző okokból kifolyólag, például laktózérzékenység, tejfehérje allergia, vegetáriánus vagy vegán táplálkozás.

Az is egyre gyakoribb, hogy nincs orvosilag igazolt probléma a tej egyik alkotóelemével szemben sem, és etikai okok sem húzódnak meg a háttérben, egyszerűen úgy érzik néhányan, hogy nincs meg a komfortérzet az elfogyasztásuk után, vagy nem preferálják az ízüket, így kerülik tej és tejtermék tartalmú élelmiszereket, vagy az ezeket tartalmazó ételeket.

 

Szerencsére a növekvő igény hatására ma már számtalan tej- és tejtermékhelyettesítő növényi alternatívát lehet kapni a boltokban és az online térben is a webshopokban.

A növényi tejhelyettesítő termékek leggyakrabban gabonafélékből (rizs, zab, quinoa), olajos magvakból (mogyoró, kesudió, mandula), kókuszból és szójából vagy ezek különböző arányú keverékéből készülnek.

 

Találunk ízesített tejhelyettesítő italokat, így a kakaó és a vaníliás tej kedvelői is találnak megoldást az igényeik kielégítésére. A gyártók jelentős része arra is figyel, hogy legyen olyan alternatíva, amely hozzáadott cukortól mentes, így azt szénhidrátanyagcsere problémákkal rendelkezők, illetve cukor tartalmú élelmiszereket saját megfontolásból kerülők is bátran fogyaszthatják.

 

Számos márka vonultatta már fel a választékát, amelyek ízben akár merőben eltérhetnek, azonban éppen ennek köszönhető az, hogy néhány termék kipróbálása után mindenki megtalálhatja a számára legkellemesebb ízű növényi italt.

 

A megadiszkont.hu-n szintén megtalálhatóak a legkedveltebb márkák termékei! Látogass el az oldalra, hátha a Te kedvenced is itt van!

 

https://megadiszkont.hu/spl/883246/Novenyi-tejek

 

olcsobbat.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.